Nybyg: Arenakvarterets Skole

BAM Danmark har vundet opgaven i samarbejde med Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard Arkitekter, Rambøll Rådgivende Ingeniører og Dominia A/S, som får ansvaret for commissioning og DGNB på projektet.

Projektbeskrivelse 

Arenakvarterets Skole og Svømmehal er en ny, 4-sporet skole med idrætshal, madskole, fritidsordning og svømmehal. Skolen har et etageareal på ca. 14.000 m2, en svømmehal på 3.500 m2 og et udeareal på ca. 6.000 m2. Byggeriet skal placeres i Ørestad Syd på en 8 500 m2 stor grund øst for Royal Arena.

Den samlede totalentreprisesum lyder på ca. 440 mio. kr.

I Ørestaden skal den nye skole tilføre bydelen en række nye faciliteter, som vil være med til at styrke lokalområdet. Skolen skal skabe rammer for leg og læring og helt nye muligheder for aktivitet også udenfor normal skoletid

I tildelingen er der lagt vægt på, at bygningen lever op til en vision om at skabe et fælles, kommunalt hus, hvor både elever, naboer og københavnere kan få gavn af faciliteterne i store dele af døgnets timer.
Derudover skal skolen danne ramme om en ny pædagogisk vision. Der er lagt op til en række spændende anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

Byggeriet skal certificeres til DGNB Guld og skal stå færdigt i 2023.

Visualisering: RUBOW arkitekter A/S

Projektdetaljer

Bygherre
Københavns Kommune


Arkitekter

RUBOW arkitekter A/S, Nøhr & Sigsgaard


Landskabsarkitekt

RUBOW arkitekter A/S


Rådgivende ingeniør

Rambøll A/S


Udførelse
BAM Danmark A/S


Bruttoetageareal

17.500 m2


Byggeperiode
2019 - 2023


Kontraktform
Totalentreprise


Share on social media

Flere billeder

Location