Byggeriet på Sluseholmen Skole skudt i gang med borgmestertaler og spadestik fra kommende elever

Byggeriet på Sluseholmen Skole skudt i gang

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde deltog torsdag den 26. august 2021 i markeringen af første spadestik på byggeriet af Sluseholmen Skole. Efter første spadestik tager BAM Danmark fat på anden del af det projekt, der kommer til at forvandle et helt kvarter.

125 af den nye skoles kommende elever var trukket i byggepladsveste for at plante 5 klassetræer. På den måde var det grønne tema slået an.

Sluseholmens Skole er udset til at blive en grøn lunge for nærområdet og et attraktivt grønt byrum til glæde for hele kvarteret. Den unikke beliggenhed midt i det urbane byrum, men med Amager Fælled og Sydhavnstippen lige om hjørnet, giver skolen perfekte muligheder for at få eleverne ud på ekskursioner i de grønne nærområder og bringe naturen ind i den daglige undervisning.

Fire store skolebyggerier

Bo Svendsen, CEO for BAM Danmark, lagde i sin tale også vægt på, at Sluseholmen Skole er et grønt byggeri. Endvidere sagde han:

 ”Vi er glade og stolte over samarbejdet om fire store skoleprojekter med Københavns Kommune – hvoraf et er afleveret og de tre andre er under produktion.” Bo Svendsen fortsatte:

”Vi har været i gang herude i nogen tid med etablering af P-hus og forberedelse af skolebyggeriet. Og jeg hører fra mit team, at samarbejdet med bygherre er dynamisk og tillidsfuldt – her som i de andre projekter, vi har sammen. Det vil jeg gerne sige tak for.”

Markant byggeri

Første spadestik på Sluseholmen Skolen er en vigtig milepæl for BAM Danmark. Det bliver et meget markant byggeri, dels med en idrætshal, der lyser op over P-huset, dels med meget høj bevoksning på skolens tag – og grønne terrasser ned mod kanalen. 

”Vi er glade for, at vi endnu engang har vundet og dermed leveret det rigtige projekt på alle parametre; arkitektur, processer, tid og økonomi,” sagde Bo Svendsen også i sin tale.

I sin tale kom Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde ind på det vartegn, som det nye P-hus med skolens idrætshal på toppen, kommer til at udgøre:

”Folk, der kommer forbi i bil eller på cykel hen over Sjællandsbroen, vil opleve skolen som et nyt arkitektonisk vartegn ved porten til København. Og når det er mørkt, vil de få en smuk oplevelse af et kæmpe fyrtårn.”

Når Sluseholmen Skole står færdig i august 2023 vil den få ca. 840 elever.

Social links