Byggeriet af Ørestadens nye skole og samlingspunkt er i gang

Byggeriet af Ørestadens nye skole og samlingspunkt er i gang

Forventningerne var store, både hos de fremmødte borgmestre og ikke mindst hos de børn, der bliver fremtidige elever på skolen på Hannemanns Allé, da byggeriets start blev markeret den 4. juni. Et byggeri, der over de næste par år skal forvandle stedet til Ørestadens fælles kommunale hus, Københavns største skole, en idrætshal og en svømmehal.

Fra bygherren, Københavns Kommune, deltog overborgmester Lars Weiss (S) samt børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S). Kultur- og Fritidsforvaltningen var fornemt repræsenteret af chef for Kultur S i København, Bjarne Fey. Det stærke fremmøde afspejler, at byggeriet er et af de største skolebyggerier, København nogensinde har sat i værk.

Byggeri med mange funktioner

I sin tale sagde overborgmester Lars Weiss (S): ”Med både svømmehal og idrætshal er der rig mulighed for, at elever, naboer og københavnerne kan få glæde af de topmoderne faciliteter. Jeg glæder mig meget til at se skole, sport og fritid blomstre i Ørestaden.”

Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) sagde blandt andet: "Det betyder alverden for Københavns skoleelever, at de kan udfolde sig fysisk, socialt og kreativt både i skoletiden og i fritiden. Skolen på Hannemanns Allé bliver suveræn, fordi den skaber rammerne for denne udfoldelse – samlet på ét sted.”

Skolen på Hannemanns Allé bliver både folkeskole, aftenskole, idrætshal, svømmehal og kulturelt samlingspunkt. Det stiller ekstra store krav til byggeriet, til indeklima, til ventilation og lysindfald og til, at hvert enkelt rum kunne bruges i mange funktioner.

Bo Svendsen, som er administrerende direktør hos BAM Danmark, der er totalentreprenøren på byggeriet, fik metalbeholderen med tidskapslen overrakt af to kommende elever på den nye skole, mens deres kammerater og pædagoger så til.

Byggeri til fremtiden

Blandt de skatte, fremtidige københavnere kan finde som en hilsen fra fortiden, hvis de graver i resterne af Arenakvarterets skole, er et mundbind, en annulleret billet til EM i fodbold og dagens avis. Bo Svendsen forklarer, at det sætter perspektiv på byggeriet for fremtiden at møde de børn, hvis skoletid BAM Danmark er med til at skabe rammerne for.

”Jeg troede faktisk ikke, at det fyldte så meget i så små menneskers hoved, at der står sådan et projekt klar om to år. Det giver en vis ærefrygt. Og børnene glæder sig – vist særligt til svømmehallen. Så er det pludselig meget mere end stål og beton. Det, vi opfører her, bliver mere end bare en bygning,” siger han.

I det nye byggeri er indtænkt bæredygtighed og langtidsholdbarhed. Byggeriet bliver DGNB-guld certificeret, så der tages hensyn til miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet.

Partnerne på byggeriet er udover hovedentreprenør BAM Danmark også Dominia A/S, der er specialister inden for bæredygtigt byggeri, Rambøll som rådgivende ingeniører og Rubow Arkitekter samt Nøhr & Sigsgaard Arkitekter.

Fakta om skolen og svømmehallen på Hannemanns Allé

Arenakvarterets Skole og Svømmehal bliver en firesporet folkeskole med idrætshal, aftenskole, fritidsordning og svømmehal.

Skolen får et areal på ca. 14.000 kvadratmeter, en svømmehal på 3.500 kvadratmeter og et udeareal på ca. 6.000 kvadratmeter.

Ørestaden får samtidig et fælles, kommunalt hus, der kan benyttes i store dele af døgnets timer.

Der er lagt op til en række spændende anvendelsesmuligheder med fx tagflader, der kan benyttes til udendørs undervisning, og faglokaler, som samles i et værkstedstårn.

Social links