Ny Skole i Kødbyen skal opføres af BAM Danmark

Skolen opføres som en tresporet skole, og kommer med sin arkitektur til at skabe en sammenhæng med Kødbyen, hvor udearealerne glider sammen med kvarterets bebyggelse.

BAM Danmark har i samarbejde med Nord Architects, BBP Arkitekter, ingeniørvirksomheden Norconsult og landskabsarkitekterne BOGL, vundet totalentreprisen på opførelsen af den nye skole i Kødbyen. Totalentreprisen blev udbudt af Københavns Kommune, der efter en prækvalifikationsrunde med 12 ansøgere, valgte tre totalentreprenører til at deltage i konkurrencen.

Skolen i Kødbyen bliver en tresporet skole med idrætshal og madskole med eget produktionskøkken. Den nye skole, som placeres på hjørnet af Skelbækgade og Ingerslevsgade på Vesterbro i København, bliver et aktiv for lokalmiljøet og københavnere i almindelighed, da de får mulighed for at benytte skolens faciliteter udenfor normal skoletid. 

Indgangshallen bliver skolens centrale torv hvorfra der er adgang til afdelingerne for indskoling, mellemtrin og udskoling. Nederst i skolebygningen findes madskolen og idrætshallen, hvilket sikrer nem adgang for fritidsbrugere af faciliteterne.

Kontrakten med Københavns Kommune blev underskrevet kort efter nytår, hvorefter projekteringen af skolen gik i gang. På byggepladsen starter udførelsen foråret 2022, og skoleeleverne kan tage den nye skole i brug til skoleåret, der starter august 2024.

koedbyen-illustration.jpg

Social links