Moderne faciliteter rejser sig på DTU Risø

24. juni 2020: To nybygninger til DTU Risø er nu så langt, at der i dag blev fejret rejsegilde.

På DTU's campus på Risø har der været gang i byggeaktiviteten siden efteråret 2019 og med dagens milepæl er medarbejderne på DTU Risø nu et stort skridt nærmere at kunne tage de nye, moderne faciliteter i brug. Coronasituationen satte sit præg på rejsegildet, men vigtigst af alt blev håndværkerne fejret, og Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, DTU og totalentreprenøren kunne holde den traditionelle tale med rosende ord for indsatsen.

- Rejsegildet er en festlig milepæl, og vi er glade for, at vi med særlige forholdsregler alligevel kunne fejre håndværkerne for deres indsats på byggeriet. Ikke mindst fordi alle på pladsen har formået at holde projektet kørende, så vi følger tidsplanen på trods af de udfordringer, coronavirussen har forårsaget. Det er godt gået!, siger Rasmus Hyldekvist Jensen, produktionsdirektør hos BAM Danmark.

Projektleder hos Bygningsstyrelsen, Claude Sauzet, supplerer:

- Vi er som bygherre meget tilfredse med, at byggeriet skrider planmæssigt frem på trods af de uforudsete udfordringer, der opstår undervejs og især de sidste tre måneder. Det viser, at der er et rigtig godt sammenhold på pladsen og et godt samarbejde mellem alle parter i projektet. Det kan vi kun sende et stort tak for til alle de, der hver dag knokler på projektet.

De to nybygninger skal erstatte to andre bygninger på campus, som er forældede, og hvor en ombygning ikke er totaløkonomisk attraktiv. Bygningerne skal rumme forsknings- og testfaciliteter i forskellig størrelse og art. De mange funktioner gør projektet kompliceret. Der er fx værkstedsfaciliteter med udstyr til laserkalibrering, laboratorier med fintfølende mikroskoper, hvilket stiller særlige vibrationskrav, og særlige brandhensyn i områder, hvor der bliver arbejdet med 'hot deformation' af store metalprøver.

- Vi ser meget frem til at kunne flytte DTU Vindenergi til moderne og innovative forskningsfaciliteter, der kan understøtte forskning og det gode samarbejde med industrien samt de uforudsigelige behov den eksperimentelle forskning har. Det vil være med til at sikre Danmarks førende position indenfor vindenergi og forbedre kvaliteten, sikkerheden og driften af den forskning, DTU Vindenergi arbejder med, her på Risø Campus, i de kommende mange år, slutter Heidi Rydstrøm, projektleder hos DTU Risø.

Udover opførelse af to nye bygninger, indeholder projektet også ombygning af to eksisterende bygninger, hvoraf den ene ombygning er afleveret i maj 2020, samt en forbindelsesbygning mellem nyt og eksisterende byggeri.

 

Fakta

Bygherre: Bygningsstyrelsen
Kunde: DTU
Bygherrerådgiver: SWECO
Totalentreprenør: BAM Danmark
Samlet budget: 173,7 mio. kr.
Forventet ibrugtagning: efteråret 2021
Nybygninger: ca. 4.700 m2 i alt
Ombygninger: ca. 2.450 m2 i alt
 

Kontakt

Bygningsstyrelsen, Claude Sauzet, projektleder, tlf. 4170 1202, clsau@bygst.dk
BAM Danmark, Nick Brix Andersen, projektleder, tlf. 2015 0624, nick.brix@bam.com
DTU, Heidi Rydstrøm, projektleder, tlf. 93 51 14 76, heidiry@dtu.dk

Bygning 123
Bygning 171

Social links