BAM Danmark tildeles byggeriet af Europaskolen i Carlsberg Byen

BAM Danmark skal bygge Danmarks første Europaskole, hvor byggeopgaven er vundet efter en totalentreprisekonkurrence i omvendt licitation.

Når 900 elever rykker ind i Danmarks første internationale skole i efteråret 2018, bliver det i et byggeri udført af BAM Danmark i samarbejde med arkitektfirmaerne Vilhelm Lauritzen Arkitekter og NORD Architects Copenhagen, EKJ rådgivende ingeniører samt BAM Advies & Engineering.

Bedømmelsesudvalget har udpeget BAM Danmarks projekt som vinder med henvisning til at det arkitektoniske projekt er bevidst og konsekvent og lægger sig fint op ad de eksisterende byggerier i Carlsberg Byen.

Byggeriet får en prominent placering tæt på Elefantporten, og som nabo til de to fredede bygninger Kedelhallen og Maskincentralen.  

Det 14.000 m2 store nybyggeri kommer til at omfatte undervisningslokaler, fritidstilbud udearealer, parkeringskælder og en ny idrætshal.

Behov for international skole i København

Både politikere og erhvervsliv har længe ønsket en Europaskole i København.

Pia Allerslev, børne- og ungdomsborgmester siger: Når Europaskolen står færdig har vi plads til 900 nye elever, og dermed får vi langt bedre muligheder for at fastholde international arbejdskraft i København. Med en meget større kapacitet af internationale skolepladser kan vi også i langt højere grad tiltrække internationale virksomheder, som er vigtige for den fortsatte udvikling af hovedstaden. Jeg glæder mig til at se BAM Danmarks flotte byggeri, når vi om tre år kan tage skolen i brug.

Med Europaskolen får København en endnu stærkere international identitet. Europaskolen vil være med til at sikre et dynamisk internationalt miljø ikke bare i Carlsberg Byen, men i hele København og Greater Copenhagen, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Fonde og kommune står bag Europaskolen

Europaskolen finansieres af Københavns Kommune samt de fire fonde: Realdania, Novo Nordisk Fonden, Nordea-fonden og Industriens Fond.

Vores verden bliver mere og mere globaliseret, og det stiller krav til vores store byer i forhold til at kunne levere internationale skoler. Europaskolen er også et eksempel på, hvordan de rigtige arkitektoniske rammer både kan skabe et godt skoleliv for børnene og på samme tid bidrage til udviklingen af en helt ny bydel som Carlsberg Byen, siger Anne Skovbro, filantropidirektør i Realdania, der har bidraget med 150 millioner kr. til byggeriet af den nye skole.

 

Om BAM Danmark A/S

BAM Danmark A/S er et datterselskab til BAM Bouw en Techniek bv (navn ændret 19. februar 2015 fra BAM Utiliteitsbouw bv til det nuværende) og en del af Royal BAM Group nv. BAM Danmark A/S har erhvervs-, institutions- og anlægsbyggeri inden for alle sektorer som markedsfokus.

BAM Danmark A/S grundlægges på visionerne fra BAM Bouw en Techniek bv og har hermed stærke bånd knyttet til BAMs internationale organisation, hvor de især bygger på relationer til samarbejdspartnere og kunder. Igennem et stærkt samarbejde med internationale partnere og partnere på hjemmemarkedet vil BAM Danmark A/S opbygge sin markedsposition igennem de næste mange år.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Bo Svendsen, adm. direktør
b.svendsen@bam-danmark.dk
M: +45 4013 8571

eller

Ann-Marie Lewis, Head of Design & Development
am.lewis@bam-danmark.dk
M +45 4226 2464

Social links